Verschillende soorten van liefde

Verschillende soorten van liefde. Liefde is iets heel moois wat we allemaal heel graag willen ontvangen maar ook geven. We vinden het wel prettig als we eenmaal liefde geven dat het ook herkend en gewaardeerd wordt.

Verschillende soorten liefde

Verliefdheid

De meest voor de hand liggende is de liefde in het verliefd zijn op een ander. Deze liefde ontstaat door een wederzijdse aantrekkingskracht die heel erg diep (kan) gaan. Als je de hele tijd aan een ander denkt. Je je leven met deze persoon wilt delen en dat de liefde en aantrekkingskracht wederzijds is doe er dan iets mee.

Liefde voor onze kinderen

De liefde van onze kinderen is voor onbepaalde tijd. En kan nooit kapot of doorbroken worden. Zoals dat wel is met liefde voor een ander in een liefdesrelatie. De liefde van onze kinderen gaat dan ook veel dieper. Als je er eens rustig voor gaat zitten voel je ook dat deze liefde ook anders voelt. Het voelt veel doordringender bijna niet te beschrijven.

Liefde voor familie

De liefde voor onze familie, dit is voor iedereen zeker weten anders. Sommige mensen hebben alles voor hun familie over en zullen familie altijd boven andere verkiezen, maar soms voelen we het anders met familie hebben we die band niet of voelen we het niet. Ook dan heb je wel familie maar je kiest je familie zelf in de vorm van beste vrienden.

De liefde voor vrienden

Liefde voor vrienden, is een ander soort liefde en wij benoemen het dan ook vaak als geven om in plaats van houden van. Toch hoort het ook in het rijtje thuis van liefde. Zo geven we ook vaak om andere, om kinderen, om dieren, om de natuur en noem maar allemaal op waar je om zou kunnen geven.Liefde voor huisdieren

Natuurlijk is de liefde voor onze eigen (huis)dieren vaak net zo diep en standvastig als die van onze kinderen. Mensen benoemen hun dieren dan ook vaak als een kind of als echt een gezinslid. Zo zouden we trouwens altijd met alles en iedereen moeten omgaan. Dieren, en mensen zijn geen voorwerpen.

Er is toch niets mooiers om aardig en lief te zijn voor een ander en dus het benaderen in de vorm van liefde. Dan krijg je ook de liefde, de vriendelijkheid terug. Misschien niet van die persoon maar wel van een ander. En misschien moet die persoon waar je het niet van krijgt juist (nog) leren het anders te zien.

Het mooiste wat er is, liefde en begint bij jezelf

Liefde in welke vorm dan ook of op welke manier dan ook is het mooiste wat er is. Maar het is tevens ook hetgeen waar we ons soms wat meer bewust van moeten worden. Want wat heb je liever dat je positieve dingen op je pad krijgt of de negatieve, Juist natuurlijk de positieve.

Het ontvangen van liefde, vriendelijkheid en geluk begint altijd bij jezelf! Als jij het uitgeeft meer en meer zul je het gaan ontvangen. Ze hebben daar ook een mooi spreekwoord voor. Wat je zaait is wat je oogst. De spiritueel consulenten van Qmediumchat staan voor je klaar je te begeleiden op je eigen liefdes pad.