Positiviteit uit alles halen

Het is vaak niet makkelijk om het goede en het positieve uit alles te halen. Toch kan het! Ook bij de dingen die we niet zo leuk vinden kun je het positieve eruit filteren

Het lukt misschien niet meteen of niet altijd maar waar een wil is, is natuurlijk ook een weg ernaartoe. In sommige gevallen is er echt oefening voor nodig omdat we makkelijker terugvallen en het negatief denken voortzetten. Gek genoeg is het voor ons makkelijker om negatief te denken als het negatief is in plaats van het positieve het leermoment eruit te halen. Door je leermoment eruit te halen groei je als persoon. En wat is er nu mooier een andere kijk te hebben op het leven en alleen het goede eruit te zien de lessen van alles te leren en verder toe te passen voor de rest van je leven.

Wel moet je opletten dat mensen geen misbruik van je willen maken dat je te goed gelovig wordt dat is niet de bedoeling en hoeft ook niet. Je kunt met je eigen visie, open staan voor andere en nieuwe dingen en er toch voor jou het positieve in zien. Ook dit is voor iedereen anders want we denken nu eenmaal niet allemaal hetzelfde en gelukkig maar. Dan zou het wel heel saai worden maar nog belangrijker dan kunnen we ook niet meer van elkaar leren.
Iedere dag leren we iets, maar we kunnen er ook voor kiezen om iedere heel veel te leren op welke manier dan ook of van wie dan ook.

Maar de enige die deze verandering kan ondergaan ben je zelf. Jij zult stap voor stap het moeten leren. Doe het ook stap voor stap. Leg de lat voor jezelf niet te hoog. Want dan zul je zien dat na verloop van tijd het weer weg vaagt en je in een negatieve situatie ook weer het negatieve denken behoud.
En zoals de meeste van jullie al weten komt dan weer de wet van aantrekking wat je uitgeeft, wat je denkt trek je nog meer aan.

Hierover staat een blog op www.qmediumchat.nl bij blogs 4de pagina, maar alle blogs die zijn geschreven zijn echt de moeite waard om te lezen ook hieruit kun je veel leren en een andere kijk krijgen op bepaalde dingen in het leven. Dus voorkom voor jezelf dat je alleen maar negatieve gedachten hebt bij negatieve dingen.
Als je bijvoorbeeld ruzie hebt met je partner of een vriend(in), bekijk het van een positieve kant, je leert van elkaar, jullie durven tegen de ander in te gaan, en jullie leren om het weer goed te maken. Zo kan ik natuurlijk nog meer positieve dingen opnoemen maar het gaat even om het idee.

Een ander voorbeeld het regent en het is somber buiten, het positieve de flora en fauna kunnen weer ervan overleven. Je kunt lekker thuis eens dat ene boek lezen, of met de kinderen een bordspelletje doen omdat ze nu niet buiten gaan spelen. Het is niet zo heel moeilijk positieve gedachtes te bedenken met alles. Je zult merken dat de ene keer het heel makkelijk gaat en de andere keer gaat het wat moeilijker en kost het ook echt veel moeite.

Maar zo blijft het een uitdaging. Zo blijf je alert met alles wat er in het leven gebeurt. En dat het een soort spel voor je wordt door bijvoorbeeld steeds meer positieve dingen eruit te halen, je moet het er wel oprecht mee eens zijn dat de andere het niet slecht bedoelt waardoor jullie ruzie kregen om een voorbeeld weer te geven.

Want wat voor jou misschien als slecht/ negatief aanvoelt kan de andere juist goed en positief bedoelen. Probeer ook eens alles en iedereen als onschuldig te zien. Als je je voor ogen houdt dat de andere het voor hem/haar mening goed bedoelt en niet slecht ben je ook alweer een stukje verder met het positief denken. Een voorbeeld als je uit elkaar bent met de vader van je kinderen en jij vindt dat bloemkool de gezondste groente is en je ex vindt broccoli hebben jullie beiden gelijk jullie bedoelen het beide goed alleen jullie denken er verschillend over.

Op den duur zul je voelen dat het leven een stuk makkelijker wordt en ook aanvoelt Dat je steeds meer geluk en positieve dingen naar je toe gaat trekken en dat je minder snel boos of geïrriteerd wordt/bent. Het zijn de kleine dingen die het hem doen is een mooi spreekwoord hierbij.
En zeker mag je weleens een baal dag hebben maar ook daarvan kun je een mooie warme positieve draai geven.
THINK POSITIEF NOMATTER WHAT HAPPENS!

Heel veel liefde licht, geluk en kracht.
Medium Dely