Ontwikkeling en groei in je spirituele vermogen

Hoeveel spirituele gave (n) zijn er? Hoeveel spirituele gaven er zijn is me niet geheel duidelijk maar ik weet dat er heel veel zijn. De gaven zelf worden weer onderverdeeld. In de meeste gevallen heb je een aantal gaven ontwikkeld en geleerd.

Hoeveel spirituele gave (n) zijn er?
Hoeveel spirituele gaven er zijn is me niet geheel duidelijk maar ik weet dat er heel veel zijn. De gaven zelf worden weer onderverdeeld. In de meeste gevallen heb je een aantal gaven ontwikkeld en geleerd.
Eigenlijk noemen ze de gaven als hoofdcategorie helderhorendheid, Helder voelend, helderwetend Helder ruikend en helderziend.
Wat is Helderhorend: helderhorend zijn geluiden die voor ‘normale’ mensen niet te horen zijn. Je wordt in jezelf toegefluisterd de meeste tijd soms hoor je het antwoord of iemands aandacht heel luid en duidelijk. Het hoofd ook niet letterlijk in je oor maar ook in je gedachten. Dit kun je onder andere benoemen als innerlijk horen, gedachten horen. Niet iedereen kan alles betreft helderhoren ook dit ontwikkel en leer je door de jaren heen. De een heeft het meteen onder de knie en de ander doet er een aantal jaar over of zelfs helemaal niet.
Wat is Helder voelend: Dat je aan de hand van iemands naam, horloge of gewoon als iemand voor je staat kunt aanvoelen waar degene mee zit of hoe degene is als persoon noem maar op. Gewoon door aan te voelen hoe de energie is. Ze zeggen ook wel dat je dan dichterbij je intuïtie bent dichter bij je natuurlijke instinct omdat je goed naar je innerlijke luistert en kunt luisteren.
Wat is Helderwetendheid: Eigenlijk zegt het woord het al je weet dingen al voor het plaatsvindt. Ook weet je gewoon of iets klopt of niet klopt. Als het niet klopt gaan er een soort alarmbellen in jezelf rinkelen. Het is dan ook de kunst om die gevoelens niet te negeren. Soms zijn we daartoe geneigd omdat we iets heel erg graag willen. Hieraan kun je herkennen dat je intuïtie heel erg goed is ontwikkeld.
Wat is Helder ruikend: dan ruik je niet alleen de geuren van je omgeving maar ook bijvoorbeeld de parfum van je overleden oma. Als zij bij me op visite komt ruik ik haar parfum als eerste. Niet alle overledenen komen zo hallo zeggen mijn opa doet dat door me herinneringen te geven van een bepaald moment uit het niets. Sommige collega’s kunnen doormiddel van een geur een bepaalde ziekte ruiken. Helaas mogen we daar niets over zeggen of te veel overzeggen omdat we uiteraard geen artsen zijn. En wij het heel belangrijk vinden dat je juist naar je arts luistert dan naar een medium.
Wat is Helderziend: Eigenlijk is helderziend een heel breed begrip en word het te kort verwoord. Een helderziende kan geesten, entiteiten waarnemen en zien. Hij/ zij kan toekomst voorspellen, (gebeurtenissen voorspellen) en noem maar op.
Ik ben ervan overtuigd dat mijn collega’s en ikzelf alle benoemingen hebben en hebben ontwikkeld de een wat meer en beter als de andere maar al deze benamingen werken samen als ik van mijn eigen ervaringen spreek.

Hoe ontwikkel je je gave (n)?
Iedereen heeft de mogelijkheid deze gaven te ontwikkelen de een is zich van nature bewust en bij de ander duurt het jaren het te kunnen onderscheiden. Je moet natuurlijk leren wat je eigen bijvoorbeeld gedachten, beelden of gevoelen zijn en welke die van gidsen, engelen, overleden personen of dier leert het door er heel bewust mee bezig te zijn. De meeste van ons wisten het als kind al en zijn zich op latere leeftijd het meer eigen gaan maken. Het is net als bij andere dingen oefening baart kunst. Ook kun je veel leren van andere mediums de gevoelens die men doorkrijgt is in grote lijnen hetzelfde er kan wat verschil inzitten maar dat ervaar en leer je vanzelf.

Hoe lang duurt zoiets? Hoelang zoiets duurt is per persoon afhankelijk de een kan en weet dingen als, als kind en de andere is zich daar niet van bewust en leert het te onderscheiden op latere leeftijd. Het is hierin ook heel belangrijk dat je het niet gaat en wilt forceren het komt zoals het komt. En in de meeste gevallen stap voor stap.
Heeft iedereen het zesde zintuig? Zoals al eerder beschreven heeft iedereen een 6de zintuig alleen niet iedereen wil hem ontwikkelen of kan hem goed ontwikkelen. Nog steeds en al minder als vroeger is het een onzin iets waarom omdat het niet tastbaar is en dus niet echt voor nog steeds vele. Ik ga ook niet meer de moeite doen om iemand te laten ‘geloven’ iemand gelooft of gelooft niet. Voor mijzelf vind ik het belangrijker dat iedereen elkaar in zijn of haar waarde laat. Ik hoef niemand te bewijzen dat ik dingen die niet te verklaren zijn weet, kan of hoor. Alleen mezelf het blijft heel apart soms bizar maar vooral heel magisch, krijg er zo n apart gevoel van vanuit mijn hart als ik mensen kan helpen en of boodschappen mag geven dat gevoel kan ik gewoon niet echt duidelijk beschrijven maar onwijs mooi.
Mijn eigen ontwikkeling en spirituele groei. Als kind wist ik dat ik anders was als andere en wist ik vaak dingen wat ik als jong meisje eigenlijk niet kon weten. Ik had onder andere denkbeeldige vrienden en dieren. Als kind heb ik er problemen mee ondervonden omdat me herhaaldelijk gezegd werd dat ik niet dingen moest doen of zeggen wat alleen een volwassen kon weten of doen. Zelf begreep ik er helemaal niks van waarom ik dingen niet mocht zeggen vooral. Het was oprecht en vooral de waarheid. Uit eigen frustratie en denk ook bescherming ben ik mezelf ervoor bewust en onbewust gaan afsluiten van de informatie die ik binnen kreeg. Na mijn puberteit kwam ik er bewust achter dat ik over een aantal paranormale gaven beschikte. Wat ik me nog goed kan herinneren dat ik bij mijn ouders een hond vaker hoorde blaffen een kleine hond. Maar het kwam niet van beneden maar van de zolder. Ik zei de dingen dan ook openlijk tegen mijn ouders alhoewel ze me niet geloofde tot op een avond dat mijn moeder de hond ook hoorde blaffen (zij dacht dat ik een hond had verstopt in huis). Ik heb haar toen gezegd zie je dat ik niet gek ben. Eigenlijk is dat het moment geweest dat ik bewust een overleden dier kon horen. Voor het huis van mijn ouders is een vliegtuig neergestort in de 2de wereldoorlog. En alhoewel het niet bevestigd is weet ik dat dit hondje aan boort zat en ook is omgekomen.
Toen ik een jaar of 21 was, ben ik begonnen met lenormand kaarten door een vriendin zij had ze en deed dit ook beoefenen en ik vond het heel erg interessant uiteindelijk was dit niet echt het geen waar ik me echt goed bij voelde, goed in de zin van magisch, het gaf me niet echt voldoening als ik lenormand kaarten legde en ik kan het wel maar voor mijn gevoel niet goed genoeg omdat hier mijn passie niet in ligt. Dus ben ik verder gaan zoeken. (Ja het is eigenlijk gewoon zoeken waar je je goed bij voelt).
Na een aantal jaren ben ik in aanraking gekomen met Kundalini Reiki, dit is een hele mooie vorm van energie om bijvoorbeeld banden mee te versterken, pijn te verzachten en helingsprocessen te versnellen. Daar heb ik alle 3 de inwijdingen van mogen ontvangen dat ik me zelfs Kundalini Reiki Master mag noemen. Dit is echt heel mooi maar toch miste ik iets dat ene magische gevoel was er niet helemaal.

Uiteindelijk ben ik me meer gaan verdiepen in de Engelen vooral de Aartsengelen en het Universum, hun energie, hun krachten en hun liefde. Samen met hun ben ik nu de persoon van vandaag. Toen voelde ik dat magische gevoel, dat gevoel van liefde over brengen, andere te helpen andere de inzichten te geven maar vooral boodschappen te mogen overbrengen. Zij hebben mij bewust gemaakt van overledenen, geleerd hoe echt naar ze te luisteren.
Ik was al bevoorrecht om van kinds af aan overleden te mogen zien en of voelen, soms ook wel ruiken maar dat is zeer beperkt. Ook overleden dieren zie ik vaak vooral langs de weg of dat ze oversteken. Soms kan dit dan ook hilarische momenten opleveren voor mijn medepassagiers.

Het mogen lezen van foto’s van levende en overledenen mensen en dieren is ook een zeer mooi en magisch gegeven. Het geeft mensen vaak dat ene stukje wat ze nodig hebben juist op dat moment. Het stukje zekerheid, het stukje bevestiging, het stukje tastbare van een bijvoorbeeld overledenen die we allemaal zo erg missen.
Ik ben zo ontzettend blij en dankbaar om voor andere iets te kunnen en mogen betekenen, van het overbrengen van liefde, tot het geven van boodschappen en inzichten in hun leven. Dat stukje onzekerheid weg te halen. Zodat ze verder kunnen en mogen groeien als persoon maar ook als mens in hun mooie, unieke leven.
Tot op de dag van vandaag leer ik bij. Ik leer na elke reading na elk spiritueel boek, na elke ontvangen boodschap om ze nog beter nog helderder door te krijgen. We blijven groeien en ons ontwikkelen ons hele leven lang. En tuurlijk is de ene reading nog mooier als de andere, en ja er zijn ook readings die wat moeizaam gaan maar ook daar leer ik van. Waar het mee te maken heeft de energie van mij de energie waarover het gaat en de energie die het graag wil weten. De een is opener dan de andere en natuurlijk is de een terughoudender of sceptischer als de andere en dat is heel erg goed te begrijpen. Waarom omdat mede er mensen zijn die niet geheel eerlijk en oprecht zijn. Persoonlijk vind ik dat je een goed medium kunt zijn maar vooral blijven als je met beide benen op de grond blijft staan, dat je oprecht en eerlijk blijft vooral naar jezelf. Dat je je gaven wilt gebruiken om op de 1ste plaats mensen te helpen, niet om er rijk van te worden. En zeker vind ik ook dat voor niets de zon opgaat en vooral om niet gebruikt te worden of dat er misbruik van wordt gemaakt. Het kost ons heel veel energie, maar ook veel tijd. Want wij blijven er dag en nacht mee bezig. Het is geen 8 uur gave maar een 24/7 het hele jaar door. Wij zijn gewoon mensen van vlees en bloed die soms ook moeten kunnen zeggen nu even niet zonder dat er scheve gezichten van komen. In de meeste gevallen zeggen we alleen even niet als het op dat moment geen geschikte tijd, en of situatie is. Of dat nu met die persoon te maken heeft of met ons zelf we hebben er een goede reden voor. Houd je gedachten dan positief ook al denk je voor jezelf ik heb het nu nodig. Wij voelen het aan lieverds.
Heel veel liefde, licht en kracht.

Medium Dely