Gooi dat sombere gevoel de deur uit

Gooi dat sombere gevoel de deur uit. Iedereen maakt het minimaal 1 keer in zijn of haar leven mee. Dat sombere gevoel. Je voelt je depressief of gewoon alleen en eenzaam ook al ben je niet alleen en eenzaam maar waar ligt dat nu aan.

Gooi dat sombere gevoel de deur uit. Iedereen maakt het minimaal 1 keer in zijn of haar leven mee. Dat sombere gevoel. Je voelt je depressief of gewoon alleen en eenzaam ook al ben je niet alleen en eenzaam maar waar ligt dat nu aan.
Als we teveel dingen tegelijk doen of teveel doen zonder een pauze in te lassen om even weer te ontspannen en tot ons zelf te komen dan kan het zijn dat je je eenzaam voelt. Het voelt dan alsof niemand je begrijpt. In werkelijkheid is dat niet zo want heel veel mensen voelen zich wel eens zo. Vaak is dit ook kenmerkend aan de winter periode van het jaar.
Iedereen vind namelijk de voorjaars geuren of de zomer waar de deur lekker open kan veel prettiger dan het binnen zitten of een koude wind, regen of zelfs sneeuw in hun gezicht te voelen.
Hoe we eraan komen weten we wel als we er eerlijk, oprecht en goed over na denken. Maar het belangrijkste hoe komen we er vanaf.

Mij helpt het om kleur te brengen in mijn huis. Lekker fleurige zomer bloemen. Of nu heb ik gekleurde orbies in vazen gedaan.
(wat zijn orbies? Dit zijn balletjes die zich volzuigen met water ze worden normaal gesproken gebruikt om bloemen en planten te voorzien van water maar ik vind het leuk om de gekleurde in vazen te doen.) uitgezocht op kleur ook een leuke bezigheid.
Wat maakt jou nu vrolijk? Zorg er dan voor dat wat jou vrolijk maakt in je huis verschijnt. Wel realistisch natuurlijk .
Begin vandaag nog. Je kunt natuurlijk ook zelf dingen uit de natuur gaan halen wat je opvrolijkt. Zet die mooie zomer foto of regenboog op je telefoon of computer als screeensaver. Zo zorg je ervoor dat je elke dag een paar keer ook op die manier je gevoel weer vrolijk maakt. Zo wordt het geen moeten meer maar ga je het uiteindelijk vanzelf doen. Je krijgt uit jezelf dat vrolijke fijne gevoel weer terug zodat het sombere gevoel als sneeuw voor de zon verdwijnt. Haal een lekker woonkamergeurtje wat je doet denken aan de natuur of een vrolijk moment. Ik wil jullie dus eigenlijk vertellen dat je het zo gek niet kunt bedenken en je kunt dat vrolijke gevoel krijgen binnen in je huis. Ook nu dat het buiten koud en donker uitziet. Je zou ook vogeltjes gefluit kunnen opzetten. Denk er eens goed over na. Wat maakt jou nu vrolijk, waar wordt jij vrolijk van. Iedereen is gelukkig uniek dus voor iedereen kan dit iets anders zijn. Dit wat ik hierboven vermeld heb zijn slechts suggesties wat je zou kunnen doen of kunnen proberen. Misschien wordt je er wel net zo vrolijk van als ik. Maar misschien ook niet.
Kom op breng die vrolijkheid in je omgeving.

Heel veel liefde hulp, licht en kracht.
Medium Dely