Je leven is Nu

Je leven is nu, niet gisteren, niet morgen, maar nu en we vergeten heel snel te leven in het nu. Alles kan bereikt worden door van iets een gewoonte te maken. Om bewust te leven in het Nu, zul je moeten oefenen,,

Je leven is nu, niet gisteren, niet morgen, maar nu en we vergeten heel snel te leven in het nu. Alles kan bereikt worden door van iets een gewoonte te maken. Om bewust te leven in het Nu, zul je moeten oefenen,, om in het nu te kunnen blijven. Dan wordt het als vanzelf gewoon, een fijne gewoonte, want niet alles wat gewoon is, is een automatische piloot.

Maandagmorgen, het weekend voorbij en er wacht ons een drukke week, waarin werken, onszelf bewijzen, op ons wacht. Op zondagavond al bezig met de week die volgt, is niets mis mee, je ergens op voorbereiden is juist goed, maar wat als de toekomst je in de greep heeft, wat als het verleden je constant achterhaalt! Dan leef je wel een leven, maar in gedachten ben je altijd bezig met iets was is geweest, of iets dat nog moet gaan komen. Over beiden kunnen we ons ernstig zorgen maken en gaan onze gedachten 24 uur mee aan de haal. Zo erg kunnen we er mee bezig zijn, dat het een obsessie kan worden, dat je het verleden niet kan laten rusten en je je toekomst compleet uitgestippeld wilt hebben, zodat je exact weet waar je aan toe bent.

Vraag je eens af. Leef ik eigenlijk wel, of sta ik in een overlevingsstand? Heb ik wel in de gaten wat er nu aan de hand is, geniet ik er wel van? Nee, je geniet niet van wat er nu is, want je gedachten bepalen voor jou hoe of je je voelt en aangezien die gedachten over het verleden of de toekomst gaan, wat een gewoonte is geworden, leef je helaas niet in het nu. Het niet leven in het nu, zorgt er voor dat we ons vaak ook niet gelukkig voelen. We voorbij gaan aan datgene wat er nu is. Dat datgene wat er nu is, goed is zoals het er is en dat wat de dag van morgen brengt, we heus wel een keer bij stil mogen staan, maar niet de hele dag in gedachten er mee bezig moeten zijn. Want bezig zijn met wat je verloren hebt, het verleden en wat je wilt, de toekomst, maakt onzeker en angstig. Je bent in feite de hele dag aan het piekeren en aan het voordenken.

Je lijf staat de gehele dag in een stand van paraatheid, want het wil weten wat er komen gaat, het wil voorbereid zijn, het wil controle. Die stand van paraatheid is vermoeiend, loodzwaar en vergt veel van jou. Zoveel dat het je gezondheid kan aantasten, dat je terecht komt in een burn out, overspannen worden. En dat al, omdat je vergeet in het nu te leven en te zijn. Ervaar jij bij jezelf dat jouw gedachten meer bezig zijn met het verleden of de toekomst, dan wordt het tijd daar bewust bij stil te gaan staan. En dat moment van besef en stilstaan te benutten om het vanaf nu anders te gaan doen.

Om de verandering in gang te kunnen zetten, heb je jezelf nodig. Jij bepaalt je eigen gedachten en het zijn je gedachten die je telkens laten afdwalen naar het verleden en de toekomst. Door heel bewust je gedachten te veranderen naar wat je nu doet, elke stap die je zet, heel bewust van te zijn, doorbreek je je eigen patroon van het denken. Als je hierbij gebruik gaat maken van positieve gedachten over het nu, dan zul je merken dat je eigenlijk als vanzelf in het nu gaat denken. Zo kun je het verleden gerust loslaten en heb je wel wensen voor de toekomst, je realiseert je alleen terdege dat er een toekomst is, waar jij best bij stil kunt staan, maar op een manier waarbij jij je ook bewust bent dat je het leven niet altijd in de hand kunt hebben.

En waar wordt het mens het meest blij over? Over onverwachte dingen die ineens toch veel leuker blijken te zijn. En dat omdat het onverwacht is. Leven in het nu, doe je jezelf een enorm plezier mee. Je energie is veel beter afgestemd op het moment. Waardoor het vrolijk blijft stromen. Je voorkomt er vermoeidheid mee en gepieker. Want als er iets is want onze energie afneemt, is het piekeren. Je zorgen maken over de dag van morgen of het verleden niet laten rusten, brengt zoveel negatieve emoties met zich mee, dat het ons compleet leegzuigt en onze kwaliteit van leven ontneemt. En vaak maken we ons zorgen over van alles en nog wat, wat nooit gebeurt. Geniet dus van het nu, om van het leven echt te genieten. Liefs Von