Je eigen gedrag durven aanschouwen

Tussen moment van geboorte tot ons zevende levensjaar ontwikkelen we ons gedrag. Gedrag dat we imiteren van diegenen die in onze nabijheid vertoeven.

Dat gedrag is de blauwdruk voor de rest van je leven. Datgene wat je hebt gezien, ervaren, hebt geïmiteerd, maakt van jou een mens zoals die zich aan de buitenwereld laat zien. Maar ook hoe jij jezelf ziet. We overtuigen onszelf van dingen en al die overtuigingen die zetten we ergens vast in ons systeem en leven we naar.

Vastgeroeste overtuigingen
Dat het soms nodig is onze overtuigingen, die we in de loop der jaren opdoen, bij te sturen, komt niet zo snel in ons op. Een overtuiging zit vaak zo vastgeroest, dat je er hele flessen cola voor nodig hebt, om de roest weg te halen. En waarom zou je eigenlijk?

Zolang als alles gaat, zoals het gaat, is er geen noodzaak te gaan tornen aan je eigen overtuigingen. Pas bij tegenslagen begint de mens iets te willen doen, iets te willen veranderen. Niet eens direct bij de eerste tegenslag. De overtuiging is sterk en zal je aanpraten dat het niet aan jou ligt, maar aan de ander. Dat een tegenslag, een ander jou wel eens een spiegel voor kan houden, komt echt niet direct in je op. Daar zijn we mens voor. En trouwens, niemand die ons vertelt dat een tegenslag een reden is tot verandering. Dus we weten het niet eens. En wat we niet weten, kunnen we ook niet doen. Dan zal ik het moeten gaan leren op latere leeftijd, als het nodig is. Er een noodzaak toe is.

Bijsturen van overtuigingen
Een mens heeft allemaal zo zijn eigen gedragingen en zolang als het goed gaat, wordt er niet bijgestuurd. Pas als een mens geconfronteerd wordt met veel tegenslag, waarbij de pijn heftig is door verlies, door gekwetstheid, dan zal de mens misschien wel een stap een andere kant uit willen gaan zetten. Maar daar gaan vaak meerdere dezelfde pijnlijke situaties aan voor af, voordat het kwartje valt.

Je eigen gedrag aanschouwen
Echt naar jezelf kijken, bewust, is voor weinigen weggelegd. Er zijn maar heel weinig mensen die bewust naar hun eigen gedrag kijken en dat durven. We gaan door, zoals we gewend zijn. Wellicht tegen de stroom in. We vechten, voeren innerlijke strijd en doen dat net zolang, totdat iets in ons knapt en zegt. Ik kan niet meer, ik weet het gewoonweg niet meer.

Dat is HET moment van het kijken naar je eigen gedrag. Je bewust er van zijn, nee. Dat besef komt veel later, als je vanuit dat dieptepunt nog alleen maar omhoog kunt krabbelen. Dan is de mens bereid en heeft ie het lef zijn eigen gedrag te aanschouwen. Dat besef komt, als je bewust wordt, dat je de pijn die je hebt gevoeld, nooit meer wilt voelen.

Je eigen gedrag aanschouwen, zou een regelmatig terugkerend moment moeten zijn. Niet pas als je heel diep bent gevallen, want dan ben je te laat. Voorkom de diepe dalen in je leven door regelmatig te schatten met een top medium of een top paragnost op www.qmediumchat.nl.

Mediums en paragnosten voorspellen niet alleen de toekomst, ze doen veel meer. Ze helpen je jouw gedrag te aanschouwen en welk effect jouw gedrag op jouw leven heeft en op de mensen in je omgeving. Mediums, althans top mediums en die vind je op www.qmediumchat.nl zijn daar een kei in en willen niets liever dan dat ieder mens een fijn leven heeft. En top mediums bieden jou daar al hun inzichten en wijsheid voor.

Want wat is er niet mooier dan een persoon het licht laten zien? Daar geniet een top medium van, dan is haar missie geslaagd. Verandergroet, medium Von, qmediumchat.nl