HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Wanneer spreek je van een winterdip

Winterdip. Wanneer spreek je van een winterdip. spreekt van een winterdip als je een somber gevoel hebt. Je hebt moeite om uit bed te komen en geen fut om ook maar iets te ondernemen zelfs de huishoudelijke taken lijken een mega opgaven te zijn. Het lijkt dus erg op een gewone depressie alleen houdt

Winterdip. Wanneer spreek je van een winterdip
Je spreekt van een winterdip als je een somber gevoel hebt. Je hebt moeite om uit bed te komen en geen fut om ook maar iets te ondernemen zelfs de huishoudelijke taken lijken een mega opgaven te zijn. Het lijkt dus erg op een gewone depressie alleen houdt deze in de meeste gevallen op wanneer het mooi lente weer wordt. Natuurlijk heb je het zelf in de hand of je deze winterdip toelaat in je leven of je hem de overhand laat krijgen. Vaak dragen mensen ook nog meer donkere kleding om maar niet op te vallen. Maar dit werkt natuurlijk niet ten goede in deze tijd van het jaar. Ook in de wintermaanden is het mooie en raadzaam kleuren te dragen je kunt bijvoorbeeld wijnrood pakken is toch wat donkerder maar niet meteen zo grauw en zwart. Het voelt in het begin misschien ook onwennig maar je zult zien dat je er een beter gevoel van krijgt. Je kleding is (vaak) een onderdeel van je gemoedstoestand.

Waardoor ontstaat een winterdip
Een winterdip ook wel winter depressie genoemd begint meestal zo’n eind oktober tot februari a maart. Het ligt er natuurlijk maar net aan hoelang de winter aanhoud. Jullie merken het al het heeft puur te maken met de winter maanden als het vroeg donker is, koud, nat en kil. Zodra de lente kriebels beginnen te komen beginnen ook veel mensen met de zogeheten voorjaarsschoonmaak om alle overblijfselen van de donkere maanden de deur uit te doen maar ook om onze leefomgeving weer op te ruimen. Dit heeft te maken dat een opgeruimde leefomgeving een opgeruimd gevoel geeft in ons hoofd. Probeer het maar eens uit.

Hoe kom je er vanaf.
Je bent uiteraard de enige die van een winterdip af kan komen als je hem al te pakken hebt. Door simpel weg juist de mooie dingen te zien van de herfst de stormachtige dagen en de kou. Maar ook om de mooie dingen te zien van de winter. Er zijn zoveel mooie plaatjes te vinden van de winter op het internet. Zoek ze maar eens op zodat het misschien makkelijker wordt om uiteindelijk buiten in je tuin of in het park de mooie dingen van de natuur te ontdekken in die tijd van het jaar. Bedenk maar eens dat je romantisch kaarsjes aan kunt maken warme chocomelk kunt drinken bij het leven zonder dat iemand er iets over zegt. Genieten van het gezelschap van familie, vrienden, kinderen, een partner samen spelletjes spelen of een mooie film kijken er is zoveel meer dan het mooie weer. En vooral ook te genieten van de natuur. De mooie gekleurde herfstbladeren op de grond die een deken vormen voor alles wat eronder ligt. De bomen en planten die zich klaar zijn het maken om in het voorjaar weer mooie knoppen te kunnen laten bloeien en noem maar op. Haal je kracht uit de kleinste dingen en je zult zien dat je dan van alles het mooie eruit weet te halen.

Hoe kun je een winterdip voorkomen of proberen te voorkomen.
Door meteen te genieten van alle mooie en kleine dingen die de koudere maanden met zich mee brengen want in alles zit schoonheid verborgen alleen soms moet je je er meer bewust van worden welke schoonheid dat, dat dan is. Ook is dit natuurlijk voor iedereen anders. Voor mij betekend het mooie bladeren aan de bomen en op de grond, een storm die gezelligheid meebrengt onder het genot van warme chocomelk met slagroom en spelletjes doen of een film kijken met mijn gezin. Maar ook uiteindelijk de mooie sneeuw en natuur de vogels die in de tuin knabbelen van lekkere dingen die we hebben opgehangen. Het kan echt van alles zijn. Ik probeer de schoonheid te zien in alles en het ook daadwerkelijk te voelen en te zien vanuit mijn hart.

Heel veel liefde, licht en kracht.
Medium Dely
 

Datum: 02-11-'18

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten