HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Te streng voor jezelf

Heel vaak komt het voor dat we te streng zijn voor onszelf we leggen de lat, veel en veel te hoog. Zelfs dan zo hoog dat het gewoon niet meer realistisch is.

Dan is het vandaag de dag en de tijd om daar een einde aan te maken. We gaan dan ook starten door ons verleden los te laten. Alles wat we hebben meegemaakt in ons verleden en dan bedoel ik vooral de negatieve dingen moeten we per direct loslaten. We kunnen dit niet meer veranderen, maar wat geweest is, is geweest leer er dan ook je wijze lessen uit. Wees dankbaar voor het feit dat je er iets van geleerd hebt. Maar je hebt het verder niet meer nodig in het heden en de toekomst. Snijd de draden door met personen, met gebeurtenissen, schrijf ze op en gooi vervolgens het briefje weg.

Kortom LAAT HET LOS! Neem van dit moment dan ook gebruik om alles en iedereen te vergeven van wat je hebt meegedaan, wat je is aangedaan. Laat de oude patronen los en vergeef iets of iemand nog vandaag. Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan maar als je het blijft herhalen een paar keer per dag zul je merken dat het steeds beter gaat en dat je ook echt gaat vergeven. Door een ander te vergeven laat je het ook los maar ook heel belangrijk je groeit er zelf weer van. En daardoor kun je ook weer groeien.

Soms blijven we steken op een bepaald punt in ons leven gewoon omdat we niet vergeven en niet loslaten. Dan vraag je je misschien af ik kan dat niet loslaten, nou dat kun je wel! En alleen jij kunt dit! Zie alles en iedereen als onschuldig. In de zin van als iets bij jouw negatief overkomt hoef de ander dit niet negatief te bedoelen. Dit komt gewoon op hoe we ons op dat moment voelen, waar we staan in het leven, maar ook omdat iedereen uniek is. Iedereen interpreteert dingen anders en daardoor krijg je dan ook vaak een meningsverschil of een ruzie. Ik raad dan ook altijd ten strengste af om dingen via een bericht of iets dergelijks uit te vechten. Waarom omdat woorden vaak heel anders gelezen worden als dat de ander misschien zegt. Als je tegenover elkaar staat dan pas kun je merken op welke toon iemand iets zegt de gezichtsuitdrukkingen die erbij zitten. En dan nog wil het niet automatisch betekenen dat iemand het slecht bedoeld. Stel je gewoon voor dat iedereen het goed met je voorheeft. Want over het algemeen is dat ook zo. En als iemand dat toch niet heeft zie hem of haar dan toch als onschuldig.

Mensen worden vaak gemaakt hoe ze zijn door gebeurtenissen, daarom begin met jezelf dingen los te laten en de onschuld in te zien. Zie alleen de liefde in alles en iedereen laat geen ruimte over voor haat, afgunst, jaloezie en noem alle negatieve aspecten allemaal maar op. Als je loslaat als je je overgeeft aan het loslaten, zal je leven ook een stuk makkelijker worden. Want we maken het ons zelf vaak gewoon te moeilijk. Omdat we onszelf en of andere willen straffen met daden en acties maar het is veel mooier, maar ook moeilijker te vergeven.

Buiten dit alles is het ook belangrijk om echt eens even eerlijk te zijn ten opzichte van jezelf. Heel vaak zie je als je goed gaat nadenken dat je dat heel vaak niet bent omdat je wordt meegezogen door het negatieve maar hoe vaak gebeurt dat niet bij jezelf. Van een actie komt een reactie en je kunt geen vuur met vuur bestrijden. Het is goed maar ook veilig om de waarheid over jezelf onder ogen te zien. Dit is ook noodzakelijk als je wilt veranderen als je de dingen anders wilt gaan zien. En nee niemand is perfect, maar dat hoeft ook niet! Het vergt kracht en moet om eerlijk te zijn tegenover jezelf. Maar het is het meer dan waard. Natuurlijk is het verder geven en nemen in het leven. Je hoeft het ook niet altijd met iedereen eens te zijn. Daarom zijn we allemaal anders. Ook is het niet verkeerd als soms een ander iets meer geeft en dan weer die. Maar je moet proberen het geven en nemen in een relatie wat voor een relatie dat dan ook is in balans te houden. Zo voorkom je ook ergernissen, en ook dan bekijk het met liefde en onschuld. Accepteer jezelf zoals je bent maar accepteer ook de ander zoals hij of zij is.

Accepteer de situatie en je ervaringen door het leven. Als je dat doet zullen anderen het ook sneller accepteren. Geef jezelf ook af en toe een schouderklopje, beloon jezelf af en toe. Ook jij hebt dat nodig en ook jij mag trots zijn op jezelf van wat je tot dusver hebt geleerd. Wees niet zo streng voor jezelf. Laat ook wat meer plezier in je leven, geniet van het leven, geniet van alles en iedereen om je heen. Heb vertrouwen in andere heb vertrouwen in situaties er zal niets op je pad komen wat je niet aankunt en als het dan wat moeilijker gaat zie het als een uitdaging, als alles maar van een Leie dakje zou gaan zou je er niets van leren. Beetje bij beetje zul je dan vooruitgang zien, je zult vooruitgang boeken. Het zal je dan ook meer dan een goed gevoel geven.

Heel veel liefde, hulp, licht en kracht.
Medium Dely
 

Datum: 06-03-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten