HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Het effect van klagen

We zijn mens en om die reden mogen we klagen en doen we dat dan ook regelmatig. Klagen lucht op en opluchting zorgt er voor dat we ons ontdoen van emoties

die situaties of mensen ons hebben aangedaan. Door een keer een lekker potje te klagen, gooi je de bijbehorende frustraties er uit. Vaak klagen we bij een ander, dan diegene die ons aanzet tot klagen. Dan voelen we geen rem, dan mag en kan alles gezegd worden.

Veel klagen heeft wel een effect op jezelf. Zonder dat je het in de gaten hebt, ben je in je lijf aan het verzuren. Letterlijk. Want klagen heeft een negatief effect op je lijf. De boodschap die je aan je lijf geeft is namelijk negatief. En dat zet zich om in een blokkade, ergens in je lijf. Het is dus goed je bewust te zijn van het effect van klagen.

Wanneer gaat een mens over tot klagen? Als in zijn ogen iemand je pijn doet, als iemand je verwaarloost, je links laat liggen. Als iemand onvoldoende aandacht besteedt aan je. Als iemand je de bons geeft of onaardig tegen je is. Allemaal situaties waarin we ons gekrenkt voelen, afgewezen voelen. Dan starten we met klagen. Want het gevoel dat er in ons ontstaat, is een gevoel van onrecht, onvrede, en die ander heeft dat veroorzaakt en dat mag niet. Dus klagen we.

Zo zie je dat klagen voorkomt uit onvrede en leggen we de schuld voor ons gevoel van onvrede neer bij de ander. Door het klagen verzuurt ons lijf en als dit gebeurt, is klagen dan het juiste antwoord? Is het verstandig om te gaan klagen? Is het slim, want als het effect van klagen, verzuren is, kun je je afvragen of klagen wel zo verstandig is. Nee dus, want klagen zegt niets over de ander. Het zegt iets over jou. Het zegt over jou dat je jouw geluk laat afhangen van anderen. Het zegt over jou dat je je als een klein kind gedraagt.

Stoppen met klagen vraagt iets van jezelf, het vraagt om inzicht en besef in je eigen gedrag. Ondanks dat je de nare gevoelens die klagen met zich meebrengt heus wel voelt en in de gaten hebt, blijf je het doen en zul je zien dat steeds meer mensen je links gaan laten liggen, met gevolg nog meer klagen.

Je kunt dit nare gedrag van jezelf een halt toeroepen. Je kunt stoppen met klagen, maar dat betekent dat jij de verandering bent en niet die ander waar je zoveel over te klagen hebt. Pas als jij inziet dat klagen nergens toe leidt, dat het jou ziek maakt, dan wil een mens eerst nog lange tijd geen verandering, dan blijven we hangen in de verzuring. Maar er komt een moment dat ons lijf zich tegen ons gaat afzetten en dan moet je wel. Word je gedwongen en weet je, wees dit moment voor. Zoek tijdig hulp als je ziet dat je met veel mensen in een conflict zit. Durf je hand in eigen boezem te steken en neem eens contact op met een consulent, medium, paragnost, counselor of coach van www.qmediumchat.nl en laat je eens verrassen door de inzichten die je dan meekrijgt in jezelf. Durf open te staan voor een goed gesprek met een medium van www.qmediumchat.nl Loop niet weg voor jezelf, luister eens naar wat een ander jou er over kan vertellen en laat dat tot je doordringen.

Ja, ik weet het, jij bent de klager, jij weet het beter, altijd, en je hebt al vaker hulp gezocht en het heeft niets opgeleverd. Gek hé, je wilt die verandering niet, je hebt jezelf overtuigd van je eigen gelijk. Daar zijn klagers namelijk heel goed in. Maar wil je zo oud worden dan? Wil je al klagend richting het ende? Of wil je dat anderen jou zien staan? Wil je fijne relaties met mensen of leven als een kluizenaar? Kies maar hoor, jouw keuze.

Maar ik weet dat de mediums van www.qmediumchat.nl de gaven hebben jouw liefdevol wakker te schudden. Je in laten zien hoe je anders kunt gaan kijken en het klagen achterwege kunt laten. Doe jezelf een plezier, zorg goed voor jezelf. Kies voor een chat met een consulent op www.qmediumchat.nl om je energie in je lijf weer te laten stromen en van het klagen af te komen. Liefdevolle groet, Von qmediumchat.nl
 

Datum: 11-12-'18

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten