HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Elkaar alles gunnen

Elkaar alles gunnen. .Wat is er nu mooier dan blij te zijn voor een ander, wat is er nu mooier om een ander, de ander iets te gunnen. Steeds vaker krijg ik het gevoel dat mensen andere niets gunnen of in ieder geval minder dan hunzelf.

Elkaar alles gunnen. .Wat is er nu mooier dan blij te zijn voor een ander, wat is er nu mooier om een ander, de ander iets te gunnen.
Steeds vaker krijg ik het gevoel dat mensen andere niets gunnen of in ieder geval minder dan hunzelf. Natuurlijk mag je jezelf ook van alles gunnen maar er is toch niets mooiers dan het ook voor een ander te wensen.
De laatste jaren is het me opgevallen dat vooral rond de december maand we mensen van alles geven zodat ze ook een mooie kerst hebben of hun kind toch een kerst cadeautje kunnen geven. Toch zijn er ook genoeg gezinnen hier binnen de Benelux die het hele jaar niets hebben, ouders die hun kinderen geen verjaardag kunnen schenken met taart, cadeautjes, kinderfeestjes en alles wat daarbij komt kijken. Ik wil jullie via deze blog bewuster maken dat je een ander ook alles mag gunnen wat jij graag zou willen. Je krijgt daardoor eigenlijk weer de wet van aantrekking en alles wat je uitzend naar een ander krijg je vervolgens weer in 3-voud terug. Kijk eens goed om je heen, maar echt kijken, denk aan de reclame van het jongetje dat geen eten heeft in zijn broodtrommel. Deze dingen gebeuren echt. En vaak dichterbij dan je zult beseffen. Buiten dat het geweldig is om een ander iets te geven. Ook een vriendelijke lach, een vriendelijk gebaar is iets heel moois en heel simpels wat helemaal geen moeite kost. Want we willen graag allemaal met respect en vriendelijk behandelt worden maar dit begint natuurlijk als eerste bij ons zelf. Wederom krijg je dus wat je uitzend weer in 3-voud terug.

Sta wat vaker stil bij de mensen die het minder hebben, wees blij oprecht blij en dankbaar voor het geen wat jij wel hebt in plaats van steeds te denken wat je niet hebt. Wees blij met de kleinste dingen in het leven. Als je je visie je denkwijze veranderd zul je veel mooier, rustiger en ontspannen staan in het leven. Je zult ook echt merken dat als je iemand helpt of even een praatje maakt, een luisterend oor bied dat je jezelf ook beter voelt. Want je hebt de ander hoe klein het voor jou ook lijkt of is toch weer geholpen.
Wees ook niet bevooroordeeld over mensen. In heel veel van de gevallen kun je aan mensen niet zien of ze ziek zijn of dat ze niet lekker in hun vel zitten ze dragen voor de buiten wereld een masker om zich niet kwetsbaar op te stellen of omdat ze niet willen dat hun kinderen er teveel van mee krijgen. Als je niet bevooroordeeld bent en alles en iedereen als onschuldig ziet zul je ook een hele andere kijk hebben op het leven. Je zult meer begrijpen, meer accepteren. Help elkaar, steun elkaar. Gun elkaar alles wat je jezelf ook gunt. Er is echt niets mooiers.

Om een eigen voorbeeld te geven. Nog steeds herstellende van een auto ongeluk ( een whiplash kun je helaas nergens zien op een scan of iets dergelijks) zit ik ook nog in een verhuizing en ben al mijn oude meubels weg het geven aan mensen die het niet breed hebben of ook opnieuw (moeten) beginnen. Het is echt zo’n voldoening om andere iets te mogen schenken. Ik zeg mogen dat klopt. Ik ben op dit moment bevoorrecht en dankbaar dat wij nieuwe meubels en spullen hebben kunnen kopen daarom mogen wij vol trots de oude dingen weg geven. Het geeft een voldoening om mensen iets te mogen schenken die er op dit moment niet genoeg budget voor hebben. Dus ondanks dat ik eigenlijk me rustig moet houden en moet denken aan mijn eigen herstel, wat alleen rust en doseren betekend op dit moment. Blijf ik ook aan anderen denken. En natuurlijk mag je af en toe stop zeggen. Dit heb ik ook vandaag gedaan. Nu zegt mijn lichaam namelijk stop, dat is ook heel belangrijk dat je dit niet negeert. Maar toch kun je geven en nemen tegelijk. Lees de tekst zo nodig een paar keer. Laat het goed tot je inwerken en tot je doordringen. Begin met iets kleins en je zult er een magisch goed gevoel bij krijgen waardoor dat je vanzelf meer en meer dingen gaat doen en er bij stil gaat staan hoe de ander zich hierbij voelt en gaat voelen.

Heel veel liefde hulp licht en kracht.
Medium Dely
 

Datum: 15-01-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten