HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Een positieve kijk op het leven

Als eerste wil ik even benoemen dat deze blog voor een speciaal iemand is geschreven. Het is eigenlijk op verzoek om iedereen die het nodig heeft een positieve kijk te geven op en in het leven in plaats van alleen maar de slechte dingen te onthouden.

Dank je wel lieverd, Je bent ontzettend sterk en na regen komt een hele mooie zonneschijn!

Tegenwoordig zie je vooral alleen maar slechte dingen, bijvoorbeeld op televisie, internet noem het maar op. Maar is er ook meer ellende dan voorheen. Mijn antwoord daarop is nee. Het enige verschil is dat onze wereld en dus de kijk in de wereld groter is geworden juist door social media, televisie enzovoorts enzovoorts. Het nieuws bereikt ons niet alleen sneller maar het nieuws is ook van overal ter wereld, Maar daarnaast is er ook heel heel veel nep nieuws, de wereld is niet zo slecht en negatief zoals het wordt neergezet in veel gevallen. Social media, is de bron om dingen voort te brengen of het nieuws. Je moet het heel vaak met een korrel zout nemen, je kunt het ook zien als een roddelblad 80% tot 90% is verdraaid of gelogen.

Tv-zenders laten ook dingen zien of zetten mensen zo weg zoals zij willen dat ze gezien worden met wat knip en plak werk. Als je dit constant in je achterhoofd houdt ben je al een heel eind in de goede richting om het leven positief te zien.
Buiten geniet van de kleinste dingen in het leven, geniet van de zon, de regen, de vogels die fluiten, de insecten die alles afgaan. Geniet zelfs van een misschien wel enge spin die een web is het maken.

Je kunt ook vrolijke briefjes schrijven en overal door je huis op plakken, zeker op de momenten dat je je neerslachtig en of depressief voelt. Ik zal je dadelijk wat positieve zinnen geven die je zou kunnen gebruiken. Niet alles is ook slecht of wordt slecht bedoeld maar als we niet lekker in ons vel zitten zijn we automatisch geneigd om alles negatief te zien, om alles als slecht te ervaren en ons snel aangevallen te voelen terwijl dit misschien helemaal niet zo is of niet zo wordt bedoeld. Geloof me het ligt niet aan jou, dit is gewoon mens eigen net als dat als we niet lekker in ons vel zitten dat je het afreageert op de mensen die het dichtste bij je staan, denk dan aan je kinderen, je partner, je beste vriend of vriendin, je collega noem maar op. Ook dit is een heel normaal en natuurlijk voorkomen alleen niet reëel en eerlijk ten opzichte van die persoon of personen. Laat je zorgen los, laat je zorgen varen, want ook al lijkt het soms niet zo voor elk probleem bestaat er een oplossing en vaak is het een hele simpele.

Een paar positieve zinnen en steekwoorden.
- Ik voel me fantastisch
- een nieuwe dag vol nieuwe mooie kansen.
- ik geef andere de ruimte maar zeker ook de kans om een eigen mening te hebben en te uiten.
- ik accepteer en koester dat ik gevoelig ben.
- ik ben blij en dankbaar voor alles in mijn leven
- ik ben blij en dankbaar voor wat de dag me gaat brengen.
- Ik hou van mijn leven en van mezelf.
- alles wat ik zie en wat ik doet zorgt voor een glimlach op mijn gezicht.

Natuurlijk kun je er zelf ook een paar verzinnen, maar je kunt ze ook vinden op internet zoals bijvoorbeeld pluk de dag met een lach. Dat is denk ik ook wel 1 van de meest bekende in ieder geval voor mij.

Probeer alles als onschuldig en goed te zien, alles met liefde en met een glimlach. Voor alles wat er gebeurt wat we meemaken daar zit een reden achter en we leren ervan! Het is ook niet erg om af en toe heel hard te huilen en je tranen de vrije loop te laten. Of op een andere manier je frustratie eruit te laten, bijvoorbeeld eens hard gillen of boksen tegen een boksbal. Je zult merken dat het je oplucht. Houd niet alles binnen het moet er gewoon uit. Hoe meer jij het binnen in je houdt hoe slechter je je gaat voelen. Ook

is het heel belangrijk erover te praten, laat iemand een luisterend oor zijn sta het toe ook dit helpt je verder.

Heel veel liefde, hulp, licht en kracht

Medium Dely
 

Datum: 25-05-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten