HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Communicatie en relaties

Communicatie en relaties. Graag zou ik jullie (nog) meer bewust willen maken van communicatie en relaties. Want het komt eigenlijk steeds terug in de consulten dat ik dacht ik ga er een blog over schrijven. We weten dat het, het allerbelangrijkste is en toch schijnen we het te vergeten of is het te moeilijk.

Communicatie en relaties. Graag zou ik jullie (nog) meer bewust willen maken van communicatie en relaties. Want het komt eigenlijk steeds terug in de consulten dat ik dacht ik ga er een blog over schrijven. We weten dat het, het allerbelangrijkste is en toch schijnen we het te vergeten of is het te moeilijk. Of het nu een liefdes, vriendschappelijk of werkrelatie is communicatie blijft noodzakelijk als je er een succes van wilt maken. Om te beginnen bij liefdesrelaties. Als je niet open en eerlijk naar elkaar bent of kunt zijn dan zul je er uiteindelijk steeds weer tegen aan lopen dat het niet werkt. Als je namelijk niet tegen elkaar kunt zeggen waar je mee zit, wat je gevoelens zijn, wat je gevoelens zijn bij bepaalde dingen wat je angsten zijn enzovoorts enzovoorts, dan kun en mag je ook niet van de andere verwachten dat hij/zij dit kan ruiken wat je moeilijk vindt of waar je mee zit. En zeker is het niet makkelijk om sommige dingen te vertellen je wilt je zelf niet (te) kwetsbaar opstellen maar je wilt vooral de andere niet kwetsen omdat je weet dat sommige dingen niet leuk zijn om te vertellen en om te horen. Toch zal uiteindelijk de andere het waarderen. Zo heb je er ook altijd alles aan gedaan om het tot een succes te maken. Als een andere dit niet kan waarderen dan ligt dit zeker aan hem of haar en zal diegene dit uiteindelijk toch moeten aannemen en of moeten veranderen. Pas als je je eigen fouten zult accepteren, erkennen en herkennen zul je groeien als persoon.

Geven en nemen in een relatie en communiceren zijn de 3 belangrijkste aspecten. Het is niet de bedoeling dat je zomaar iets gaat roepen het moet wel terecht en oprecht zijn. Maar ook het geven en nemen probeer hierin ook de balans te vinden. Als je namelijk alleen maar geeft of alleen maar neemt dan is er geen goede balans en zal dit uiteindelijk voor problemen zorgen en zelfs tot een breuk.

Stel je eens voor je hebt een vriend of vriendin (een vriendschappelijke) relatie en je bent alleen maar dingen voor de andere het doen er komt wel iets terug maar heel sporadisch en (heel) soms. Dan zal hierdoor op lange termijn onenigheid door komen en misschien zelfs leiden tot het einde van een vriendschap. Dan denk je vaak de ander is dat schuld want die neemt alleen maar. Nou dit is zeker niet waar. Want jij bent immers degene die het heeft toegelaten jij hebt (waarschijnlijk) nauwelijks tot nooit aangegeven dat je dit niet leuk en of prettig vindt. Ook hierbij is het belangrijk over dingen te praten. Ieder verhaal heeft namelijk 3 kanten. De ene kant, de andere kant en in het midden berust de waarheid. Waarom in het midden omdat iedereen woorden anders opvat en of interpreteert daardoor zie je vaak dat er een miscommunicatie is. Ik raad iedereen aan om altijd je te proberen te verplaatsen in de ander. Soms denk je dat je het doet maar doe je het niet echt en of niet helemaal. Pas als je je echt verplaats in de schoenen van een ander heb je een beetje een inzicht waarom iemand iets doet of zegt.
Soms zeggen we of doen we ook weleens iets waar we uiteindelijk spijt van hebben of niet helemaal achter stonden. Of er worden dingen gezegd die niet (geheel) kloppen. Blijf hierbij ook eerlijk en oprecht, vertel wat je hebt gezegd en punt. Je hoeft dan verder geen verantwoording af te leggen of jezelf goed te praten. Je kunt het niet meer veranderen en of terugnemen leer hiervan. Soms is het, het niet waard om bijvoorbeeld een vriendschap te verliezen. Laat het achter jullie praat er niet meer over. Jullie hebben ervan geleerd. Zo zie je dat ondanks communicatie het belangrijkste is het soms ook een valkuil kan zijn doordat je iets zegt wat je niet mocht zeggen of iets zegt waardoor een ander het anders interpreteert. Zolang jezelf eerlijk en oprecht blijft en ook je fouten erkend en herkend. Wees eerlijk na je vriend of vriend, vertel wat je dwarszit en vertel over je gevoelens. Dan zal alles uiteindelijk goed komen.

Heel veel liefde, hulp, licht en kracht.
Medium Dely
 

Datum: 25-11-'18

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten