HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

11.11 Single Day

Vandaag is het de 11e van de 11e november. Dubbele getallen trekken altijd onze aandacht. Er is reeds veel geschreven over dubbele getallen

Als je deze vaak ziet, ben je meer dan je medemens verbonden met het hogere, het moet wel toeval zijn, je moet er niet op gaan zitten wachten, totdat de tijd op 11.11 staat. Gisteren zag ik in mijn inbox een email binnen komen, Morgen is het de 11e van de 11e Single Day! Ik had nog nooit van Single Day gehoord en mijn interesse was gewekt. Wat is Single Day?

Achter zoveel dagen die wij vieren, Kerst, Pasen, om er een tweetal te noemen, zit een boodschap. Een boodschap die te maken heeft met iets wat op die dag heeft plaatsgevonden en van zodanige impact was, dat we die dag blijven memoreren. Single Day is ook zo'n dag, het wordt ook wel Vrijgezellendag genoemd. De dag is ontstaan in China. In 1993 is een Chinese universiteit deze dag, de 11e van de 11e gaan memoreren. Er zijn verschillende theorieën over. Een daarvan gaat over een Chinese student die een kortstondige relatie had met een vrouw die overleed op de 11e november. De student was hierdoor weer vrijgezel en om die reden ontstond Single Day. Een andere theorie zegt, Single Day is een verzonnen iets. Een aantal studenten die vrijgezel waren, wilden een vrijgezellendag. In het chinees heet Single Day, Guanggun Jie. Op deze dag worden in China miljoenen omgezet. Het is een dag geworden waarop je jezelf verwend en je naasten.

Er is niet voor niets gekozen voor 11 november oftewel de 11e van de 11e. Het getal 1 staat voor alleen, voor vrijgezel. Oorspronkelijk was de dag alleen bedoeld voor vrijgezelle mannen, en heette om die reden vrijgezellendag, maar aangezien we vrouwen niet willen uitsluiten is de dag op een gegeven moment omgedoopt in Single Day.

En zoals met veel andere feestdagen in een ander land, neem bijvoorbeeld Halloween, wat uit Amerika komt, springt de commercie er bovenop om een memorabele dag, te gebruiken voor de verkoop. En is Single Day dus overgewaaid van China naar Nederland en hebben we er weer een soort van feestdag bij. Waar we eerst nog nooit van hebben gehoord, maar de online bedrijven een mooie gelegenheid zien om ons aan te zetten tot het kopen van spullen met korting. Denk hierbij ook maar aan Black Friday, deze staat gepland voor vrijdag 23 november.

In Nederland hebben we geen Thanksgiving. Dit is een dag die de Amerikanen vieren. En de dag na Thanksgiving, Black Friday dus, wordt aangegrepen als de dag van de start voor de kerstaankopen in Amerika. Ook dit is overgewaaid naar ons land en wordt veel reclame voor gemaakt. En alleen maar om ons aan te zetten, de portemonnee te trekken.

Om terug te komen op Single Day, wat eigenlijk best wel een mooie achtergrond kent, is het wellicht een goed idee, dat als je single bent, geen aankopen te doen, maar jezelf te verwennen met een consult te nemen via chat met een medium, paragnost, astroloog, of een kaartlegger om er achter te komen, als deze in jouw toekomst kijkt, of er een partner voor jou klaarligt. Daar is toch veel leuker dan het kopen van Chinese gadgets. Die brengen geen liefde, die geven je tijdelijk een fijn gevoel. Jij gaat voor alles, voor de liefde.

Kijk gerust eens rond op de website www.qmediumchat.nl Kies voor paragnost Bob, hij kan je het haarfijn vertellen. Of voor medium Lizzy, zij kan je exact vertellen hoe jouw toekomst er uit gaat zien en of die leuke partner er gaat komen. En uiteraard kun je ook bij mij terecht met al je vragen over liefde en relaties. Medium Carine legt voor jou de lenormandkaarten en kan daar heel goed in zien of voor jou de liefde is weggelegd. Of kies voor Quin, een kanjer in kaartleggingen.

Verwen jezelf op Single Day op 11 november met een fijne chat op www.qmediumchat.
Liefdevolle groet Von
 

Datum: 11-11-'18

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten